Cykel innebär frihet

Att kunna ta cykeln när som helst, vart som helst, är en stor frihet och något som jag önskar att alla kunde göra då och då. Fotografer så väl som andra yrkesmänniskor har hittat en butik som säljer elcykel i Malmö och genom dem har de fått möjligheten att kunna använda cykel både privat och i jobbet. Faktum är att den butiken, precis som en göteborgsbutik, kan erbjuda både förmånscyklar och företagscyklar till bra pris. 

Tre fördelar med cykeln - jämfört med bil

Det finns många fördelar med att välja cykel framför bilen men här har jag tagit fram de tre jag själv tycker är störst. 

  • Hälsoaspekten - Man mår bra av att vara ute i friska luften. Det spelar ingen roll om man cyklar på en elcykel eller på en vanlig. I en bil får man veva ner rutan för att få frisk luft. 
  • Kostnader - Cykeln är billigare i inköp och dessutom mycket billigare i drift. Det är inte många ören det kostar per mil att ladda batterier och serva cykeln inte. 
  • Miljön - Kanske en av de allra viktigaste punkterna tycker jag. En bil, framför allt en som drivs av bensin eller diesel, har ett mycket stort klimatavtryck. Det har inte en elcykel. 

Sen är det ju mycket roligare att cykla än att sitta bakom ratten och vänta på att trafikljuset ska slå om till grönt. För att inte prata om rusningstrafiken! När alla bilar står stilla kan man susa förbi på sin cykel och vara hemma långt för alla bilisterna. 

13 Feb 2021