Se det osynliga

Det finns så mycket som döljs för blotta ögat och även om synen verkligen är stor gåva så är den begränsad. Vi ser illa i mörker, rök och dimma och vi har ingen värme- eller röntgensyn. Våra sinnen är inte lika väl utvecklade som många djurs, vilket vi eventuellt väger upp med intelligens, men det låter jag nog helst vara osagt.

Det finns dock metoder för att kunna se i miljöer vi människor inte är ämnade att kunna se, som i just mörker, dimma och genom tät vegetation. Med hjälp av en professionell värmekamera kan vi se andra människor och djur i just sådana miljöer. Värmekameran reagerar med just värme och blir mer effektiv och tydlig desto större temperaturskillnad det är mellan kroppen och dess miljö. 

Vem behöver en värmekamera?

Vem kan då dra nytta av en värmekamera? Militären givetvis; och polisen, för att upptäcka och spåra måltavlor. Jägare har också stor nytta av en värmekamera för att hitta och sikta in sig på byten i tät vegetation och skum belysning. Dessa grupper har redan använ värmekameror för att framgångrikt genomföra sina arbetsuppgifter, men värmekamerorna har varit dyra och svåra att lägga vantarna på. Men så är det inte längre.

I webbutiken handladigitalt.se kan du och vem som helst köpa en värmekamera till riktigt bra pris - precis samma värmekameror som polisen och militären använder. Du kanske bara vill ha den för att kolla på ekorrar från fönstret i huset på landet, eller så har du andra användnigsområden. Det spelar mindre roll, du får använda den till vad du vill och vi klandrar dig inte för att vilja ha en - de är ju hur coola som helst!

18 Jul 2016