Smycken, ett perfekt objekt att fotografera

Att fotografera smycken kan nog vara ett av de svåraste objekt, men även perfekt i det avseendet att de är vackra och de ligger still. Smycken är ofta gjorda av högblanka metaller som reflekterar allt i den omkringliggande studiomiljön, det kan göra det lite knivigt att fotografera dem, sedan är de ju ofta små och svåra att hantera. Men det finns bra tips för hur man ska fotografera dem. Se till att köpa smycken online till bra pris för att ha som testobjekt.

Om du vill få ett proffsigt resultat så är det ett makroobjektiv du ska använda. Du måste komma tillräckligt nära själva produkten. Annars tappar du både pixlar och skärpa. Ett makroobjektiv med en 1:1 förstoringsgrad är att föredra. 

Hitta smycken online

Jag brukar köpa en del smycken online, inte bara för att ta kort på, utan även för att överraska min fru så klart. Att ta kort på henne med sina silversmycken är nog mitt favoritobjekt. Att köpa smycken online är smidigt. Det är inte så dyrt och det kommer snabbt hem.

Dela med dig av dina bilder

Om du tagit bra bilder på smycken, för privat bruk, så kan du dela med dig av dem gratis om du vill. Det finns de som har behov av sådana bilder. Om du hellre vill sälja bilder på smycken, så är det nog bra att göra en deal med en smyckesbutik att du tar kort på deras sortiment och att de köper bilderna av dig.

 

14 Mar 2017